Вегетариански

Показване на 20 резултата

  • Buddha Bowl с броколи, гъби, чушки и фъстъчен сос

    10,00 лв.

    Buddha Bowl,  или купата на Буда е нова тендеция, с която се запознахме на скоро. Това е популярното име на купа, пълна с разнообразни зеленчуци  и е богата на фибри. Нашето предложение е с гриловани броколи и гъби, свежи чушки и моркови, и за разкош сос от фъстъчено масло и джинджифил. Пълна с антиоксиданти и витамини, тази купа е идеална за здравословна вечеря или обяд.

  • Tакоси с червен боб, салса от нар и гуакамоле

    12,00 лв.

    Тези такоси с червен боб направо се топят в устата. Стават супер бързо и лесно, и са идеални за вечер с много гладни гости. Салсата е с чили и нар, а пък гуакамолето допълва всичко перфектно. Биха изкушили дори феновете на месото 🙂

  • Арабски гриловани тиквички със сос от кисело мляко и мента

    10,00 лв.

    Гриловани тиквички с кисело мляко, мента и уханно масло с куркума. Един нов прочит на обичаните от всички тиквички. Една лесна и бърза вечеря идеална за делничен ден.

  • Булгур със сушени домати и два вида маслини

    8,00 лв.

    Категория:

    За първи път майка ми направи този булгур преди 4 години за Бъдни Вечер. От тогава присъства задължително на празничната трапеза на 24 ти, и не само. Любима е на всички, защото всяка хапка е пълна с вкус. Зелени и черни маслини, сушени домати, и всичко това в комбинация от уханни пресни подправки като копър и магданоз.

  • Дал макани, магията на индийската кухня

    10,00 лв.

    Дал макани или индийска леща с червен боб, масло и сметана. Ще се опитаме да ви пренесем в Северна Индия, където храната е по-малко пикантна и по-достъпна за нашето българско небце. На пръв поглед семпла рецепта, разгръща още при първата лъжица цвят от вкусове.

  • Доматен биск

    10,00 лв.

    Каква е разликата между биск и супа? Първоначално думата ‘биск’ (bisque) е била използвана във френската кухня, за да опише специален вид супа с бульон от черупки на ракообразни. Днес думата ‘биск’ има по-широко значение, използва се за всякакви супи, които са кремообразни. Пробвайте нашата доматена кремообразна супа и ще усетите разликата.

  • Индийска леща със сладък картоф и спанак

    8,00 лв.

    Тази индийска леща е нисковъглехидратна, нискокалорична и богата на желязо. Това че е здравословна, по никакъв начин не е за сметка на вкуса. Изпълнена с източни аромати: куркума, джинджифил, чили – тя ще ви пренесе в Индия.

  • Индийско къри със спанак и нахут и жасминов ориз

    12,00 лв.

    Това топящо се в устата индийско къри бързо ще стане фаворит на всички. Уханно, с букет от подправки то те пренася в Индия. За да стане още по-кремообразно се добавя кокосово мляко.  Поднасяме го върху канапе от жасминов ориз, а самото къри е пълно със здравословни антиоксиданти.

  • Италианска полента с гъби и спанак (веган)

    8,00 лв.

    Лесна, здравословна и много вкусна. Италианската полента се готви с кокосово мляко. А отгоре слагаме гъби и спанак, овкусени със соев сос и малко кедрови ядки за разкош. Идеална за бърза вечеря след натоварен ден.

  • Кюфтета от тиквички със сирене и копър и салата от рукола

    10,00 лв.

    Тези хрупкави кюфтета от тиквички със сирене и копър са идеалната лятна вечеря. Руколата пък е една супер храна – подбрана с грижа за вас и любимите ви хора.

  • Паста с песто алла трапанезе

    10,00 лв.

    Сосът трапанезе е сицилианският вариант на класическото песто. За първи път опитахме Паста Трапанезе в Сицилия и се влюбихме. Той е изключително свеж и наистина неустоим. Потопете се в сицилианската магия. Няма да съжалявате.

  • Печен патладжан с къри йогурт и нар и ароматни подправки

    12,00 лв.

    За феновете на вегетарианската кухня сме подготвили тази свежа пролетна рецепта. На пръв поглед лесната рецепта, разгръща букет от вкусове с всяка хапка. Препоръчваме да се консумира с хубаво бяло вино и добра компания! Сервирано върху канапе от  булгур, и поръсено с филирани бадеми и ароматни подправки, това ястие бързо става хит.

  • Пъстра тайландска салата с оризови нудъли и фъстъчен сос

    12,00 лв.

    Тази пъстра тайландска салата е много лесна и вкусна. Пълна със свежи зеленчуци – чушки, моркови, червено зеле и лайм. Тя е богата на витамини и антиоксиданти. Сосът е със фъстъчено масло и соев сос, и разбира се е леко пикантен. Всяка хапка ви пренася в Тайланд.

  • Ризото от императорски ориз с манатарки и печурки

    13,00 лв.

    Черният ориз е също наричан ‘забранен’ или ‘императорски’ ориз, понеже в Китайската империя е бил консумиран само от императора и забранен за всички останали. Той е богат на антиоксиданти, протеин и желязо – и според китайската медицина е тоник за кръвта. Насладете се на това декадентно ризото, достойно за всеки император – с манатарки и печурки за истинска наслада на сетивата. 

  • Ризото с тиквички и лимон

    10,00 лв.

    Насладете се на това ризото от тиквички, идеално за летните дни. Лимонът му придава цитрусов, свеж вкус. 

  • Салата от карфиол и нар с авокадо и бадеми

    13,00 лв.

    Тази салата е свежа и пълна с фибри и антиоксиданти, идеална е за любителите на здравословното хранене. Готова е за по-малко от 15 минути, а ще впечатли всеки, който я опита. 

  • Супа от тиква

    8,00 лв.

    Поканете датския  hygge (уют) в дома си с тази тиквена супа. Гарнирана с тиквени семки и с аромат на мащерка. Идеална за лека вечеря.

  • Табуле с киноа, розов домат и рукола

    8,00 лв.

    Наслади се на тази вкусна, здравословна и лесна за приготвяне салата. Киноата е известна с високото си съдържание на фибри, протеини и антиоксиданти. Доматите, краставицата и руколата, я правят изключително свежа. Естествено е комбинирана с лимонено-балсамов дресинг.

  • Тосканска доматена супа

    8,00 лв.

    Тосканско супено съвършенство. Лесна, вкусна и бърза за приготвяне супа. Комбинацията на домати, пармезан и сухари прави тази супа любима на малки и големи.

  • Хрупкав златен карфиол със соево-чеснов сос

    7,00 лв.

    Няма да лъжа, карфиолът не е любимият зеленчук в нашето семейство. Дори не влиза в топ 10, но тази есен бях готова да експериментирам. Исках да намеря начин да ядем повече зеленчуци и да убедя мъжа ми, че вечеря без месо е възможна. Ами, получи се! Този карфиол се изяде почти целия още докато го приготвяхме. Той е хрупкав, свеж и екзотичен. Месест и неустоим,  kакто топъл така и студен. А сосът към него е едно истинско изкушение.