Skip to content

Италианска супа

с тортелини и салисиче

Истинска наслада за душата. Тази супа е идеална за студени дни, червено вино и добра компания.

Изкушение за всички вкъщи, дори за най-претенциозните.

Време
30 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
глутен

Необходими продукти:

  • 450 г. Италианско салсиче
  • 1 лук
  • 6 скилидки чесън
  • 1 л. Вода
  • 1 зеленчуков бульон
  • 450 мл консерва с домати на парчета
  • 2 с.л. Доматен концентрат
  • 1 ч.л. сол
  • 1 к.ч. Бейби спанак
  • 300 г. един пакет тортелини
  • 1 к.ч. Течна сметана
  • По желание - пармезан за сервиране

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

530

Мазнини

33 гр.

Наситени

13 гр.

Захари

7 гр.

Сол

1835 мг.

Протеин

25 гр.

Въглехидрати

30 гр.

Фибри

5 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички продукти. Хубаво размачкайте салсичето с вилица, докато стане на малки парченца. Нарежете лука и чесъна на ситно.

Загрейте тенджера на средна температура. Добавете саличето, лука и чесъна и сотирайте докато лука стане прозрачен (около 5 минути, като може да добавите съвсем малко вода).

2

Добавете 500мл вряла вода и разтворете в сместа 1 бульон.  Добавете доматеният концентрат и консервата с домати и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Когато супата заври, овкусете със сол, намалете котлона на средна температура и оставете да къкри около 15 мин.

3

Добавете спанака, тортелините и течната сметана. Варете за около 3-5 минути докато спанака и пастата омекнат.

Сервирайте супата в купичка поръсена с пармезан.  Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.