Италианска супа
с тортелини и салисиче
Истинска наслада за душата. Тази супа е идеална за студени дни, червено вино и добра компания.
Изкушение за всички вкъщи, дори за най-претенциозните.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 450 г. Италианско салсиче
- 1 лук
- 6 скилидки чесън
- 1 л. Вода
- 1 зеленчуков бульон
- 450 мл консерва с домати на парчета
- 2 с.л. Доматен концентрат
- 1 ч.л. сол
- 1 к.ч. Бейби спанак
- 300 г. един пакет тортелини
- 1 к.ч. Течна сметана
- По желание - пармезан за сервиране
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички продукти. Хубаво размачкайте салсичето с вилица, докато стане на малки парченца. Нарежете лука и чесъна на ситно. Загрейте тенджера на средна температура. Добавете саличето, лука и чесъна и сотирайте докато лука стане прозрачен (около 5 минути, като може да добавите съвсем малко вода). |
||||||||||
2 | Добавете 500мл вряла вода и разтворете в сместа 1 бульон. Добавете доматеният концентрат и консервата с домати и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Когато супата заври, овкусете със сол, намалете котлона на средна температура и оставете да къкри около 15 мин. |
||||||||||
3 | Добавете спанака, тортелините и течната сметана. Варете за около 3-5 минути докато спанака и пастата омекнат. Сервирайте супата в купичка поръсена с пармезан. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!