Skip to content

Италианска сватбена супа

с топчета и зеленчуци

 "Minestra maritata" е оригиналното италианско име на тази супа, произхождаща от Неапол. Името в буквален превод означава "женена супа", отнасящо се към перфектното съчетание на всички съставки. Насладете се на сватбата на топчета с пармезан и много различни зеленчуци и се потопете в стария Неапол.

Време
50 минути
Трудност
Трудна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
глутен

Необходими продукти:

Cупа:

  • 250 г. телешка кайма
  • 250 г.  свинска кайма
  • 1/2 к.ч. галета
  • 1 връзка магданоз
  • 1 1/2 ч.л. риган
  • 1/2 к.ч. Настрърган пармезан
  • 1 яйце
  • Сол и пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин

кюфтета:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 1/4 к.ч. моркови
  • 1 1/4 к.ч. лук
  • 3/4 к.ч. селери
  • 4 скилидки чесън
  • 1.5л.  Вода и с 2 зеленчукови бульона разтворени вътре
  • 1 чаша орзо паста (или друга паста на малки парчета)
  • 170 г. Бейби спанак
  • Настърган пармезан за сервиране

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

396

Мазнини

20 гр.

Наситени

6 гр.

Захари

4 гр.

Сол

362 мг.

Протеин

29 гр.

Въглехидрати

25 гр.

Фибри

3 гр.

Начин на

Приготвяне

1

В дълбока купа смесете: 

  • Каймата
  • Галетата
  • Нарязан на ситно магданоз
  • Чубрицата
  • Пармезана
  • Яйцето
  • 1ч.л. Сол и 0.5ч.л пипер
2

Омесете до получаване на хомогенна смес.

Направете каймата на малки кюфтенца, както е показано.

3

Нарежете на малки парчета целината и морковите

Нарежете лука и чесъна на ситно.

Нарежете спанака на тънки лентички.

4

Загрейте 1с.л. зехтин в тиган. 

Внимателно сложете кюфтенцата на един ред (ако се наложи ги правете на два пъти). 

Гответе кюфтенцата докато станат кафяви (около 4 минути) като ги обръщата от време на време. 

Извадете кюфтенцата в чиния и я оставете настрана.

5

В дълбока тенджера загрейте 1с.л. зехтин на средна-висока температура. 

Добавете лука, морковите и целината и сотирайте докато омекнат (6-8мин). 

Прибавете към тях чесъна за аромат (1мин).

Полейте с 500мл вряща вода и разтворете бульона.

6

Овкусете със сол и пипер и изчакайте супата да заври. 

Добавете пастата и кюфтенцата

Сложете капака и оставете да ври на слаб огън докато пастата и кюфтенцата са готови (около 10мин). Последната минута добавете спанака

Сервирайте по желание поръсена с пармезан

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.