Skip to content

Класически скариди с булгур

и бяло вино

Италианска рецепта, която италианците пренасят включително и в Америка превръщайки я в класика. Няма как да сбъркате с чесново-винен сос, той така добре приляга на скаридите.

Препоръчваме да си сипете чашка от виното, с което готвите за настроение.

Време
15 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
ракообразни

Необходими продукти:

  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • ¼ cup бяло вино
  • ¾ с.л. сол
  • ½ с.л. Червен пипер
  • ½ с.л. Черен пипер
  • 600 гр. Скариди (пресни с люспи)
  • ½ к.ч. магданоз
  • 1 ½ лимон
  • 200гр. булгур

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

483

Мазнини

15 гр.

Наситени

5 гр.

Захари

1.7 гр.

Сол

875 мг.

Протеин

43 гр.

Въглехидрати

44 гр.

Фибри

10 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти. Нарежете магданоза на ситно. Пресовайте (или нарежете на ситно) чесъна.

2

Почистете скаридите. Първо махнете главата, като леко я издърпате от тялото. След това издърпайте останалите люспи от тялото. Премахнете слузестата жилка в гръбнака с лек разрез с остър нож по протежението на гръбнака (както е показано).

3

Измийте булгура. В малка тенджера сложете булгура във вода в съотношение 1:1.5. Добавете половин кубче бульон. Варете на среден огън около 10-15 минути, докато булгура омекне и водата се изпари.

4

В голям тиган разтопете маслото и 1с.л. Зехтин. Добавете пресования чесън, и хубаво разбъркайте за около 1 мин. Добавете виното, червения пипер, сол 1ч.л, пипер половин ч.л и изчакайте да заври. Варете няколко минути на бавен огън, докато соса не се намали наполовина.

5

Добавете скаридите и хубаво разбъркайте в соса. След 2-4 минути, като порозовеят скаридите изтискайте половин лимон и добавете магданоза.

6

Сервирайте скаридите със винен сос върху канапе от булгур. Добавете допълнително сол, пипер и лимон на вкус. А ако имате под ръка сервирайте с чаша бяло вино, ние така им се насладихме.

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.