Класически скариди с булгур
и бяло вино
Италианска рецепта, която италианците пренасят включително и в Америка превръщайки я в класика. Няма как да сбъркате с чесново-винен сос, той така добре приляга на скаридите.
Препоръчваме да си сипете чашка от виното, с което готвите за настроение.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 2 с.л. зехтин
- 4 скилидки чесън
- ¼ cup бяло вино
- ¾ с.л. сол
- ½ с.л. Червен пипер
- ½ с.л. Черен пипер
- 600 гр. Скариди (пресни с люспи)
- ½ к.ч. магданоз
- 1 ½ лимон
- 200гр. булгур
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Нарежете магданоза на ситно. Пресовайте (или нарежете на ситно) чесъна. |
||||||||||
2 | Почистете скаридите. Първо махнете главата, като леко я издърпате от тялото. След това издърпайте останалите люспи от тялото. Премахнете слузестата жилка в гръбнака с лек разрез с остър нож по протежението на гръбнака (както е показано). |
||||||||||
3 | Измийте булгура. В малка тенджера сложете булгура във вода в съотношение 1:1.5. Добавете половин кубче бульон. Варете на среден огън около 10-15 минути, докато булгура омекне и водата се изпари. |
||||||||||
4 | В голям тиган разтопете маслото и 1с.л. Зехтин. Добавете пресования чесън, и хубаво разбъркайте за около 1 мин. Добавете виното, червения пипер, сол 1ч.л, пипер половин ч.л и изчакайте да заври. Варете няколко минути на бавен огън, докато соса не се намали наполовина. |
||||||||||
5 | Добавете скаридите и хубаво разбъркайте в соса. След 2-4 минути, като порозовеят скаридите изтискайте половин лимон и добавете магданоза. |
||||||||||
6 | Сервирайте скаридите със винен сос върху канапе от булгур. Добавете допълнително сол, пипер и лимон на вкус. А ако имате под ръка сервирайте с чаша бяло вино, ние така им се насладихме. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!