Лимоново пиле
със салата от карфиол и нар
Лимоновото пиле с карфиол е супер здравословна и лека рецепта - идеална за летните дни. Салата от карфиол и нар е изключително свежа и полезна - пълна е с антиоксиданти и фибри.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
За пилето
- 660 кг обезкостени пилешки бутчета (една опаковка)
- 1 лимона
- Сол и пипер
За салатата от карфиол:
- 0.5 глава на карфиол
- 0.5 нар
- 2-3 пръчки селери
- 2-3 стръка копър
- 1 лимон
- Оцет балсамико (по желание)
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете зеленчуците. Отделете короните на карфиола от стъблото. Овкусете бутчететата от двете страни със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. пипер. |
||||||||||
2 | Загрейте тиган на умерен огън, сложете малко зехтин и бутчетата. Обръщайте от време на време за да се сготви равномерно от двете страни. Когато пилето е почти готово (след 10-15 мин.) изсипете сока на половин лимон (може и на цял в зависимост колко лимонено го предпочитате). |
||||||||||
3 | Нарежете селърито на малки парченца. Нарежете копъра на ситно. |
||||||||||
4 | Нарежете карфиола на ситно, за да стане почти на зрънца. Ако имате чопър, използвайте него. Отделете зрънцата на нара от обвивката. |
||||||||||
5 | В една купа сложете: карфиола, нара и копъра. Разбъркайте добре и овкусете с останалият лимон, сол и пипер на вкус. По желание добавете малко балсамов оцет. |
||||||||||
6 | Сервирайте в дълбока чиния. Насладете се с усмивка на това супер здравословно ястие. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!