Skip to content

Лимоново пиле

със салата от карфиол и нар

Лимоновото пиле с карфиол е супер здравословна и лека рецепта - идеална за летните дни. Салата от карфиол и нар е изключително свежа и полезна - пълна е с антиоксиданти и фибри.

Време
20 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
няма

Необходими продукти:

За пилето  

  • 660 кг обезкостени пилешки бутчета (една опаковка)
  • 1 лимона
  • Сол и пипер

За салатата от карфиол:

  • 0.5 глава на карфиол
  • 0.5 нар
  • 2-3 пръчки селери
  • 2-3 стръка копър
  • 1 лимон
  • Оцет балсамико (по желание)

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

316

Мазнини

15 гр.

Наситени

1 гр.

Захари

6 гр.

Сол

1801 мг.

Протеин

32 гр.

Въглехидрати

13 гр.

Фибри

5 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете зеленчуците.

Отделете короните на карфиола от стъблото.   

Овкусете бутчететата от двете страни със 1 ч.л. сол и 1 ч.л. пипер.

2

Загрейте тиган на умерен огън, сложете малко зехтин и бутчетата

Обръщайте от време на време за да се сготви равномерно от двете страни. 

Когато пилето е почти готово (след 10-15 мин.) изсипете сока на половин лимон (може и на цял в зависимост колко лимонено го предпочитате).

3

Нарежете селърито на малки парченца. 

Нарежете копъра на ситно.

4

Нарежете карфиола на ситно, за да стане почти на зрънца. Ако имате чопър, използвайте него. 

Отделете зрънцата на нара от обвивката.

5

В една купа сложете: карфиола, нара и копъра

Разбъркайте добре и овкусете с останалият лимон, сол и пипер на вкус. 

По желание добавете малко балсамов оцет.

6

Сервирайте в дълбока чиния. 

Насладете се с усмивка на това супер здравословно ястие. 

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.