Skip to content

Паста Карбонара

с пармезан и панчета

Пробвай нашата изпитана рецепта за Паста Карбонара. Магия по италиански. Рецептата е оригинална, точно както биха ви я сервирали в Италия.

Време
Под 30 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 2 порции
Алергени
Глутен, яйце

Необходими продукти:

  • 3 белтъка
  • 40 г сирене “Пармезан” + екстра за сервиране
  • 150 г. Панчета или бекон
  • 200 г спагети
  • 1 скилидка чесън
  • зехтин

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

860 / 43%

Мазнини

47.5 гр. / 68%

Наситени

16.5 гр. / 83%

Захари

3.6 гр. / 4%

Сол

3.3 гр. / 55%

Протеин

37.8 гр. / 76%

Въглехидрати

74.8 гр. / 29%

Фибри

3.1 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти.

Нарежете панчетата на малки кубчета. 

Сложете вода да заври в малка тенджера.

2

Когато водата заври добавете спагетите и заедно с тях 1 ч.л. сол и малко зехтин

След около 7 мин, когато пастата е готова я изцедете с помощта на гевгир. 

Запазете малко от водата от пастата за по-късно.  

3

В средна купа сложете яйцата, пармезана и малко черен пипер

Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

4

Разтрийте малко от по-мазната част на едно от парченцата панчета по цялата основа на дълбок тиган. 

Загрейте на средна температура и добавете панчетата и чесъна (смачкан с опакото на ножа). 

Гответе около 4 минути, докато панчетата стане хрупкава.

5

Махнете чесъна и добавете спагетите в тигана. Разбъркайте добре. Махнете тигана от котлона. 

Добавете сместа от по-рано и 1-2 с.л. от водата на пастата и разбъркайте хубаво. 

Целта е пастата да стане лъскава с хомогенен сос, ако се наложи добавете допълнително от водата на пастата.

6

Овкусете със сол и пипер

Сервирайте спагетите поръсени с щедро количество пармезан

Насладете се с усмивка и чаша или две бяло вино.

  1. Разбъркайте жълтъците. Добавете пармезан и подправете с черен пипер. Междувременно, сварете спагетите в голям тиган с вряща подсолена вода, докато станат ал денте.
  2. Разтрийте кожата на панчетата/бекона (или използвайте една супена лъжица масло) по цялата основа на голям тиган. Поставете на средно силен огън.
  3. Добавете чесъна (смачкан с опакото на ножа), оставете да овкуси мазнината за гответе заедно за около 4 минути или докато панчетата е хрупкава.
  4. Отцедете спагетите като запазите в една кафена чаша тяхната вода. Махнете чесъна, и добавете спагетите в тигана. Разбъркайте добре. Махнете тигана от котлона.
  5. Добавете малко от водата на пастата, разбъркайте със сол и пипер. Добавете белтъка и пармезана. Бъркайте добре докато получите лъскава смес (при нужда добавете още вода).
  6. Сервирайте с пармезан по вкус и щипка черен пипер. Бон апети!

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.