Skip to content

Паста с чеснови скариди

и доматен сос

Вечеря готова само за 15 минути? Определно, да! А на всичкото отгоре този доматено, чеснов, магданозен сос така хубаво си отива със скаридите.

Време
15 минути
Трудност
Средна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
черупчести, глутен

Необходими продукти:

Необходими продукти:  

  • 300  г. лингуини (или паста по желание)
  • 1 лук
  • 2 с.л. Масло (или зехтин)
  • 6 скилидки чесън
  • 500 г сурови скариди
  • 2 с.л. Сушен босилек
  • 1 ч.л. сол
  • 400 г. Доматена пасата или маринава
  • 0.5 зеленчуков бульон
  • 2 с.л. Пресен магданоз
  • 1 ч.л. Черен пипер
  • Щипка захар
  • Настърган пармезан, за сервиране

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

470

Мазнини

9 гр.

Наситени

4 гр.

Захари

10 гр.

Сол

1665 мг.

Протеин

28 гр.

Въглехидрати

67 гр.

Фибри

5 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти

Нарежете магданоза и лука на ситно.

Пресовайте (нарежете на ситно) чесъна. 

2

Почистете скаридите.  

Първо махнете главата, като леко я издърпате от тялото. След това издърпайте останалите люспи от тялото. 

Премахнете слузестата жилка в гръбнака с лек разрез с остър нож по протежението на гръбнака.

3

В малка тенджера сложете да заври вода, добавете сол и зехтин

Сложете вътре пастата и варете 9 минути. 

Изсипете водата от тенджерата.

4

Загрейте маслото в дълбок тиган на среден огън

Добавете нарязания лук и хубаво разбъркайте докато стане прозрачен (1-2мин).

Добавете чесъна и разбъркайте (за около 30 секунди).

Към тях добавете скаридите, босилека и 0.5ч.л. сол.

5

Сотирайте (запържете) скаридите за около 2мин на страна докато порозовеят.

Добавете доматения сос, бульона,  нарязания магданоз, щипка захар и сол на вкус. 

Разбъркайте за няколко минути докато соса се загрее и хубаво попие в скаридите

Изсипете готовата паста.

6

Разбъркайте добре пастата и соса докато соса се разпредели равномерно. 

Сервирайте пастата поръсена по желание с пармезан и магданоз

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.