Паста с чеснови скариди
и доматен сос
Вечеря готова само за 15 минути? Определно, да! А на всичкото отгоре този доматено, чеснов, магданозен сос така хубаво си отива със скаридите.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- 300 г. лингуини (или паста по желание)
- 1 лук
- 2 с.л. Масло (или зехтин)
- 6 скилидки чесън
- 500 г сурови скариди
- 2 с.л. Сушен босилек
- 1 ч.л. сол
- 400 г. Доматена пасата или маринава
- 0.5 зеленчуков бульон
- 2 с.л. Пресен магданоз
- 1 ч.л. Черен пипер
- Щипка захар
- Настърган пармезан, за сервиране
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Нарежете магданоза и лука на ситно. Пресовайте (нарежете на ситно) чесъна. |
||||||||||
2 | Почистете скаридите. Първо махнете главата, като леко я издърпате от тялото. След това издърпайте останалите люспи от тялото. Премахнете слузестата жилка в гръбнака с лек разрез с остър нож по протежението на гръбнака. |
||||||||||
3 | В малка тенджера сложете да заври вода, добавете сол и зехтин. Сложете вътре пастата и варете 9 минути. Изсипете водата от тенджерата. |
||||||||||
4 | Загрейте маслото в дълбок тиган на среден огън. Добавете нарязания лук и хубаво разбъркайте докато стане прозрачен (1-2мин). Добавете чесъна и разбъркайте (за около 30 секунди). Към тях добавете скаридите, босилека и 0.5ч.л. сол. |
||||||||||
5 | Сотирайте (запържете) скаридите за около 2мин на страна докато порозовеят. Добавете доматения сос, бульона, нарязания магданоз, щипка захар и сол на вкус. Разбъркайте за няколко минути докато соса се загрее и хубаво попие в скаридите. Изсипете готовата паста. |
||||||||||
6 | Разбъркайте добре пастата и соса докато соса се разпредели равномерно. Сервирайте пастата поръсена по желание с пармезан и магданоз. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!