Пати Мелт с кайма
и гауда
"Пати Мелт" е грилован сандвич, който произлиза от Южна Калифорния през 40те. Той става любим из цяла Америка, а след това и в Европа. Нас определено ни впечатли и искаме да споделим тази наслада от лук, разтопен кашкавал и кюфте с вас. Не точно сандвич, и не точно бургер. За да разбереш трябва да го опиташ.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- 8 филии хляб с квас (или друг ваш любим хляб)
- 5 с.л. масло
- 4 с.л. майонеза
- 450 g 80/20 кайма (телешка към свинска)
- 1 ч.л. чесън на прах
- 2 ч.л. сол
- 1/4 ч.л. пипер
- 8 нарязани парчета гауда
- 1 с.л. масло
- 2 червени лука
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички продукти. Нарежете хляба на филии. Нарежете лука на шайби. Оставете маслото отвън да се размекне. |
||||||||||
2 | В тигана загрейте маслото и 1 ч.л. зехтин. Добавете лука и сотирайте на слаб огън, докато омекне. |
||||||||||
3 | В купичка смесете майонезата и размекнатото масло. Разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес. |
||||||||||
4 | В средна купичка смесете: каймата, чесъна на прах, 1 ч.л. сол и 0.5 ч.л. пипер. От сместа оформете 2 плоски кюфтета. Загрейте 1 ч.л. масло в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни. Знак за това, че са готови, е когато вече не са розови в средата. Избършете тигана с кухненска хартия и намалете температурата. |
||||||||||
5 | Намажете филиите от едната страна със майонезената смес. Сложете 2 филии с намазаната страна върху тигана. Върху тях сложете в следната последователност: 1 парче кашкавал, 1 кюфте, червен лук на вкус, 1 парче кашкавал. |
||||||||||
6 | Захлупете с още една филия, намазана с майонезената смес от горната страна. Гответе сандвичите докато кашкавала се разтопи а хляба стане златист и хрупкав. Обърнете от другата страна и повторете. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!