Skip to content

Пати Мелт с кайма

и гауда

"Пати Мелт" е грилован сандвич, който произлиза от Южна Калифорния през 40те. Той става любим из цяла Америка, а след това и в Европа. Нас определено ни впечатли и искаме да споделим тази наслада от лук, разтопен кашкавал и кюфте с вас. Не точно сандвич, и не точно бургер. За да разбереш трябва да го опиташ.

Време
15 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
глутен

Необходими продукти:

Необходими продукти:  

  • 8 филии хляб с квас (или друг ваш любим хляб)
  • 5 с.л. масло
  • 4 с.л.  майонеза
  • 450 g 80/20 кайма (телешка към свинска)
  • 1 ч.л. чесън на прах
  • 2 ч.л. сол
  • 1/4 ч.л. пипер
  • 8 нарязани парчета гауда
  • 1 с.л. масло
  • 2 червени лука

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

700

Мазнини

44 гр.

Наситени

24 гр.

Захари

5 гр.

Сол

2000 мг.

Протеин

29 гр.

Въглехидрати

46 гр.

Фибри

3 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички продукти.

Нарежете хляба на филии. 

Нарежете лука на шайби

Оставете маслото отвън да се размекне.

2

В тигана загрейте маслото и 1 ч.л. зехтин. 

Добавете лука и сотирайте на слаб огън, докато омекне.

3

В купичка смесете майонезата и размекнатото масло

Разбъркайте хубаво до получаване на хомогенна смес.

4

В средна купичка смесете: каймата, чесъна на прах, 1 ч.л. сол и 0.5 ч.л. пипер.  

От сместа оформете 2 плоски кюфтета. 

Загрейте 1 ч.л. масло в тиган и изпържете кюфтетата от двете страни. Знак за това, че са готови, е когато вече не са розови в средата. 

Избършете тигана с кухненска хартия и намалете температурата.

5

Намажете филиите от едната страна със майонезената смес. 

Сложете 2 филии с намазаната страна върху тигана. 

Върху тях сложете в следната последователност: 1 парче кашкавал, 1 кюфте, червен лук на вкус, 1 парче кашкавал.

6

Захлупете с още една филия, намазана с майонезената смес от горната страна. 

Гответе сандвичите докато кашкавала се разтопи а хляба стане златист и хрупкав. 

Обърнете от другата страна и повторете. 

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.