Печена сьомга
с пармезанова коричка
Пробвайте този нов начин за приготвяне на любимата на всички печена сьомга. Пармезановата коричка прави рибата хрупкава и неустоима. А пък спанакът соте и картофките на фурна, я комплиментират чудесно.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 4 филета сьомга
- 3/4 к.ч. галета
- 3/4 к.ч. настърган пармезан
- 2 1/2 с.л. ситно нарязан магданоз
- 3/4 ч.л. чесън на прах
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 с.л. зехтин
- 1 яйце
- 4 резена лимон
- 2 картофа (400-500 г.)
- 1 пакет пресен спанак (към 400г)
- 3 скилидки чесън
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Измийте зеленчуците, обелете картофите и нарежете на ситно магданоза. Загрейте фурната на 180°. |
||||||||||
2 | Нарежете картофите на малки кубчета. Сложете ги в плоска тава, покрита с хартия за печене, и ги залейте с 1ч.л. зехтин, ⅓ от чесъна на прах, ⅓ от пармезана, сол и пипер на вкус. Разбъркайте и оставете отстрани място за сьомгата. |
||||||||||
3 | В плитък съд смесете: галетата, останалия пармезан и чесън на прах, нарязания магданоз, 1ч.л. сол, 1ч.л. пипер и 1с.л. зехтин. В друг съд разбийте яйцето. |
||||||||||
4 | Потопете сьомгата от двете страни първо в разбърканото яйце, после в пармезановата смес. Сложете в тавата до картофите и печете 15-20 минути. |
||||||||||
5 | Загрейте 1с.л. зехтин в малка тенджера на котлона (умерена температура). Добавете ситно нарязан (или пресован) чесън. След около минута добавете спанака, разбъркайте хубаво и похлупете. |
||||||||||
6 | След около 5 минути свалете спанака от огъня и овкусете със сол и пипер на вкус. Сервирайте сьомгата гарнирана с пармезановите картофки, сотирания спанак и резенчета лимон. Насладете се с усмивка и задължително чаша вино. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!