Skip to content

Печена сьомга

с пармезанова коричка

Пробвайте този нов начин за приготвяне на любимата на всички печена сьомга. Пармезановата коричка прави рибата хрупкава и неустоима. А пък спанакът соте и картофките на фурна, я комплиментират чудесно. 

Време
30 минути
Трудност
Средна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
глутен, айце, риба

Необходими продукти:

  • 4  филета сьомга
  • 3/4 к.ч. галета
  • 3/4 к.ч. настърган пармезан
  • 2 1/2 с.л. ситно нарязан магданоз
  • 3/4 ч.л. чесън на прах
  • Сол и черен пипер на вкус
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 яйце
  • 4 резена лимон
  • 2 картофа (400-500 г.) 
  • 1 пакет пресен спанак (към 400г)
  • 3 скилидки чесън

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

485

Мазнини

22 гр.

Наситени

6 гр.

Захари

1 гр.

Сол

450 мг.

Протеин

48 гр.

Въглехидрати

9 гр.

Фибри

1 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти

Измийте зеленчуците,  обелете картофите и нарежете на ситно магданоза.

Загрейте фурната на 180°.

2

Нарежете картофите на малки кубчета. 

Сложете ги в плоска тава, покрита с хартия за печене, и ги залейте с 1ч.л. зехтин, ⅓ от чесъна на прах, ⅓ от пармезана, сол и пипер на вкус. Разбъркайте и оставете отстрани място за сьомгата.

3

В плитък съд смесете: галетата, останалия пармезан и чесън на прах, нарязания магданоз, 1ч.л. сол, 1ч.л. пипер и 1с.л. зехтин

В друг съд разбийте яйцето.

4

Потопете сьомгата от двете страни първо в разбърканото яйце, после в пармезановата смес.

 Сложете в тавата до картофите и печете 15-20 минути.

5

Загрейте 1с.л. зехтин в малка тенджера на котлона (умерена температура).  

Добавете ситно нарязан (или пресован) чесън

След около минута добавете спанака, разбъркайте хубаво и похлупете.

6

След около 5 минути свалете спанака от огъня и овкусете със сол и пипер на вкус. 

Сервирайте сьомгата гарнирана с пармезановите картофки, сотирания спанак и резенчета лимон.  

Насладете се с усмивка и задължително чаша вино.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.