Печени свински пържоли
с броколи
Насладете се на една здравословна, кето вечеря.
По желание може да я направите и леко пикантна. Лесна, бърза и нискокалорична.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 6 свински котлета
- 3/4 к.ч. майонеза
- 2 с.л. горчица
- 1/4 ч.л. чили люспи
- 3 скилидки чесън
- 1/2 ч.л сол
- 1 броколи
- 2 стръка пресен лук
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Измийте зеленчуците. Пригответе сол, пипер и зехтин (не са включени в кутията). Загрейте фурната на 190°. |
||||||||||
2 | В малка купа разбъркайте: майонеза, горчица, чили и пресован чесън (ако нямате преса, го нарежете на ситно). |
||||||||||
3 | Поставете хартия за печене върху плоска тава. Намажете обилно пържолите от двете страни и ги поставете в тавата. |
||||||||||
4 | Нарежете броколите на отделни стръкчета, както е показано. |
||||||||||
5 | Поставете броколите в тавата до пържолите. Залейте ги с 1-2 с.л. зехтин и ги овкусете със сол и пипер на вкус. |
||||||||||
6 | Печете около 20 минути на загрята фурна (докато свинското се изпече). Сервирайте с нарязан пресен лук и усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!