Skip to content

Печени свински пържоли

с броколи

Насладете се на една здравословна, кето вечеря.

По желание може да я направите и леко пикантна. Лесна, бърза и нискокалорична.

Време
30 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
Няма

Необходими продукти:

  • 6 свински котлета
  • 3/4 к.ч. майонеза
  • 2 с.л. горчица
  • 1/4 ч.л.  чили люспи
  • 3 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л сол
  • 1 броколи
  • 2 стръка пресен лук

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

284

Мазнини

12.9 гр.

Наситени

2.5 гр.

Захари

4 гр.

Сол

601 мг.

Протеин

24. гр.

Въглехидрати

11.5 гр.

Фибри

1.8 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти. Измийте зеленчуците. Пригответе сол, пипер и зехтин (не са включени в кутията). Загрейте фурната на 190°.

2

В малка купа разбъркайте: майонеза, горчица, чили и пресован чесън (ако нямате преса, го нарежете на ситно).

3

Поставете хартия за печене върху плоска тава. Намажете обилно пържолите от двете страни и ги поставете в тавата.

4

Нарежете броколите на отделни стръкчета, както е показано.

5

Поставете броколите в тавата до пържолите. Залейте ги с 1-2 с.л. зехтин и ги овкусете със сол и пипер на вкус.

6

Печете около 20 минути на загрята фурна (докато свинското се изпече). Сервирайте с нарязан пресен лук и усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.