Skip to content

Пикантни нудели

с джинджифил, пиле и сусам

Сусамовите сечуански нудели са истинско азиатско изкушение. Изпълнени с ароматни вкусове: чесън, джинджифил, соев сос, те са също така богати на зеленчуци. Фъстъците и сусама правят всяка хапка приятно хрупкава. Чили соса се приготвя отделно, така че вие решавате колко точно пикантни да ги направите.

Време
25 минути
Трудност
Трудна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
глутен, сусам

Необходими продукти:

  • 1/3 к.ч. сусамово олио
  • 1-2 с.л. Червен пипер
  • 48.67 г. Сурови фъстъци (ако не намерите и със сол може да се заместят)
  •  кора от половин портокал
  • 226.8 г. нудели
  • 127.5 г. Соев сос
  • 2 с.л. мед
  • 2 с.л. Сусам
  • 400 г. Пилешки филенца
  • 216 г. Шийтаке гъби
  • 1 пръст пресен джинджифил (настърган)
  • 3 скилидки чесън
  • 140 г. спанак
  • Пресен лук за сервиране

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

429

Мазнини

24 гр.

Наситени

4 гр.

Захари

7 гр.

Сол

789 мг.

Протеин

25 гр.

Въглехидрати

29 гр.

Фибри

3 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти.

Измийте зеленчуците. 

Натрошете фъстъците на едро.

Нарежете чесъна на малки парченца, или го пресовайте. 

Настържете кората на портокала и джинджифила

Нарежете пилето и дивият лук на малки парченца. Залейте шитаке гъбите с вряла вода. След 5мин, отстранете водата.

2

Първо пригответе чили олиото

В дълбок тиган загрейте ⅓ кафена чаша сусамово олио на среден огън и изсипете фъстъците.

Гответе за около 5мин, докато фъстиците придобият златист цвят.  

Внимателно отстранете от котлона и изсипете в купичка. Към тях добавете лютия червен пипер и кората от портокал.

3

В малка тенджерка, сложете да заври вода

Добавете нуделите и ги сварете за 10мин. 

В малка купичка смесете: соевия сос, меда и ⅓ кафена чаша вода.

4

В тигана от соса загрейте 2 с.л. сусамово олио и сложете пилето

Овкусете с черен пипер и задупете за около 5 минути.

Добавете гъбите, чесъна и джинджифила и хубаво разбъркайте за още 2-3 мин.

5

Бавно изсипете ½ от соевата смес

Оставете да къкри 5 мин., докато пилето се карамелизира и стане хрупкаво. 

Добавете останалата соева смес, спанака и гъбите.

Изчакайте да започне да къкри.

6

в зависимост колко люто предпочитате. 

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.