Skip to content

Пилешки бутчета

с картофи и ломонов сос

Кой не обича пиле с картофи? А защо не, пиле с картофи в лимонов сос? Картофите се готвят в соса от пилето, комбиниран с масло и лимон, което им придава много богат вкус. Идеална рецепта за цялото семейство.

Време
45 минути
Трудност
Средна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
няма

Необходими продукти:

Необходими продукти:  

  • 1.4 кг обезкостени пилешки бутчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 500 г  картофи
  • 2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. пипер
  • 6 скилидки чесън
  • 2 червен лук
  • ⅓ cup вода с разтворен пилешки бульон
  • 4 с.л. масло
  • 2 лимона
  • 2 с.л. Див лук

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

579

Мазнини

29 гр.

Наситени

10 гр.

Захари

1 гр.

Сол

1071 мг.

Протеин

66 гр.

Въглехидрати

10 гр.

Фибри

2 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Нарежете чесъна на тънки филийки. 

Нарежете червения лук на шайби както е показан. 

Изстискайте половината лимон, а другата половина нарежете на малки парченца. 

Загрейте фурната на 200°.

2

Сложете вода да заври в средна тенджера. Добавете 1ч.л. сол. 

Нарежете картофите на малки кубчета и ги изсипете във врящата вода. 

Варете картофите 10-15 (не трябва да са много меки понеже ще продължат да се готвят с пилето).

3

Загрейте тиган на умерена температура (ако имате съд, който може да се използва и на котлона и във фурната използвайте). 

Овкусете пилето хубаво от двете страни със 1ч.л. сол и 1ч.л. пипер.

4

Поставете пилето в загрят тиган.

Гответе 4-5 минути на страна докато месото придобие златист цвят. 

Разтворете ½ пилешкият бульон в половин чаша с гореща вода.

5

В тава с похлупак (ако няма похлупак може да използвате фолио) подредете сварените картофи

Между тях сложете пилето

Равномерно разпределете лука, лимона и чесъна

Полейте отгоре с бульона и сложете да се пече 25-30 минути.

6

Извадете от фурната и докато е още топло  сложете отгоре маслото на парченца за да се разтопи. 

Залейте с изстисканият сок от лимон

Сервирайте гарнирано с див лук нарязан на ситно.

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.