Пилешки бутчета
с картофи и ломонов сос
Кой не обича пиле с картофи? А защо не, пиле с картофи в лимонов сос? Картофите се готвят в соса от пилето, комбиниран с масло и лимон, което им придава много богат вкус. Идеална рецепта за цялото семейство.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- 1.4 кг обезкостени пилешки бутчета
- 2 с.л. зехтин
- 500 г картофи
- 2 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
- 6 скилидки чесън
- 2 червен лук
- ⅓ cup вода с разтворен пилешки бульон
- 4 с.л. масло
- 2 лимона
- 2 с.л. Див лук
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Нарежете чесъна на тънки филийки. Нарежете червения лук на шайби както е показан. Изстискайте половината лимон, а другата половина нарежете на малки парченца. Загрейте фурната на 200°. |
||||||||||
2 | Сложете вода да заври в средна тенджера. Добавете 1ч.л. сол. Нарежете картофите на малки кубчета и ги изсипете във врящата вода. Варете картофите 10-15 (не трябва да са много меки понеже ще продължат да се готвят с пилето). |
||||||||||
3 | Загрейте тиган на умерена температура (ако имате съд, който може да се използва и на котлона и във фурната използвайте). Овкусете пилето хубаво от двете страни със 1ч.л. сол и 1ч.л. пипер. |
||||||||||
4 | Поставете пилето в загрят тиган. Гответе 4-5 минути на страна докато месото придобие златист цвят. Разтворете ½ пилешкият бульон в половин чаша с гореща вода. |
||||||||||
5 | В тава с похлупак (ако няма похлупак може да използвате фолио) подредете сварените картофи. Между тях сложете пилето. Равномерно разпределете лука, лимона и чесъна. Полейте отгоре с бульона и сложете да се пече 25-30 минути. |
||||||||||
6 | Извадете от фурната и докато е още топло сложете отгоре маслото на парченца за да се разтопи. Залейте с изстисканият сок от лимон. Сервирайте гарнирано с див лук нарязан на ситно. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!