Skip to content

Пилешки филенца с кокосови стърготини

с кокосови стърготини

Тези пилешки филенца са здравословни, крехки и много вкусни. За да избегнем ненужно пържене ги приготвяме на фурна, а кокосовите стърготини ги правят хрупкави. Опитайте ги в комбинация със медено-горчичен сос и зелена салата с авокадо и репички.

Време
30 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
няма

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 к.ч. Бадемово брашно (може да се замести с нормално)
  • 1 1/2 ч.л. морска сол
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Чесън на прах
  • Пресен пипер
  • 1.5 кг пилешки филенца
  • 2 к.ч кокосови стърготини

Медено-горчичен сос

  • 1/2 к.ч дижон горчица
  • 1/2 к.ч мед
  • 3 с.л. майонеза
  • Сол и пипер

 

Салата

  • 1 маруля
  • 6 репички
  • 1 краставица
  • 1 голямо авокадо
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. Морска сол
  • 1 ч.л. Балсамов оцет (или сок от изстискан лимон)

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

498

Мазнини

26 гр.

Наситени

8 гр.

Захари

11 гр.

Сол

670 мг.

Протеин

47 гр.

Въглехидрати

19 гр.

Фибри

4 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Изсипете брашното в купа и към него добавете: чесън на прах, червен пипер, 1ч.л. сол и 0.5ч.л. пипер.   

В друга купа разбъркайте яйцата

В трета купа изсипете кокосовите стърготини

Загрейте фурната на 200°.

2

Леко посолете пилешките филенца

Потопете всяко едно филенце последователно в: 

  • Разбърканото яйце
  • Брашното
  • Разбърканото яйце

Кокосовите стърготини (трябва равномерно да покрият филенцата)

3

Подгответе плоска тава покрита с хартия за печене. 

Подредете едно по едно покритите с кокос филенца в тавата. 

Печете около 15 минути докато филенцата придобият златист цвят.

4

В малка купичка смесете: горчицата, меда и майонезата. 

Овкусете със сол и пипер на вкус.

5

Измийте зеленчуците. 

Обелете краставицата и отрежете стръкчетата на репичките.  

Нарежете репичките и краставиците на тънки шайби. 

Разрежете авокадото на две и с една лъжица издълбайте вътрешността и я нарежете на парченца.

6

Подредете едно до друго листата на марулята върху чиния. 

Върху тях сложете нарязаните краставици, репичките, парченцата авокадо и останалия копър. Овкусете със зехтин, сол и лимон/балсамов оцет по желание. 

Сервирайте заедно с филенцата и соса

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.