Пилешки филенца с кокосови стърготини
с кокосови стърготини
Тези пилешки филенца са здравословни, крехки и много вкусни. За да избегнем ненужно пържене ги приготвяме на фурна, а кокосовите стърготини ги правят хрупкави. Опитайте ги в комбинация със медено-горчичен сос и зелена салата с авокадо и репички.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 к.ч. Бадемово брашно (може да се замести с нормално)
- 1 1/2 ч.л. морска сол
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.л. Чесън на прах
- Пресен пипер
- 1.5 кг пилешки филенца
- 2 к.ч кокосови стърготини
Медено-горчичен сос
- 1/2 к.ч дижон горчица
- 1/2 к.ч мед
- 3 с.л. майонеза
- Сол и пипер
Салата
- 1 маруля
- 6 репички
- 1 краставица
- 1 голямо авокадо
- 2 ч.л. зехтин
- 1/2 ч.л. Морска сол
- 1 ч.л. Балсамов оцет (или сок от изстискан лимон)
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Изсипете брашното в купа и към него добавете: чесън на прах, червен пипер, 1ч.л. сол и 0.5ч.л. пипер. В друга купа разбъркайте яйцата. В трета купа изсипете кокосовите стърготини. Загрейте фурната на 200°. |
||||||||||
2 | Леко посолете пилешките филенца. Потопете всяко едно филенце последователно в:
Кокосовите стърготини (трябва равномерно да покрият филенцата) |
||||||||||
3 | Подгответе плоска тава покрита с хартия за печене. Подредете едно по едно покритите с кокос филенца в тавата. Печете около 15 минути докато филенцата придобият златист цвят. |
||||||||||
4 | В малка купичка смесете: горчицата, меда и майонезата. Овкусете със сол и пипер на вкус. |
||||||||||
5 | Измийте зеленчуците. Обелете краставицата и отрежете стръкчетата на репичките. Нарежете репичките и краставиците на тънки шайби. Разрежете авокадото на две и с една лъжица издълбайте вътрешността и я нарежете на парченца. |
||||||||||
6 | Подредете едно до друго листата на марулята върху чиния. Върху тях сложете нарязаните краставици, репичките, парченцата авокадо и останалия копър. Овкусете със зехтин, сол и лимон/балсамов оцет по желание. Сервирайте заедно с филенцата и соса. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!