Пилешки филенца с орехова коричка
и млечен сос
Може би сме пристрастни, но вкъщи обичаме всякакви ядки. За това сме комбинирали пилешките филенца с любима наша ядка - орехът. Резултата определено не ни разочарова. А като го сервирахме заедно с млечен сос с копър и салата с авокадо, всички си облизаха пръстите.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 2 к.ч. орехи (може да се замести с нормално)
- 1 1/2 ч.л. морска сол
- 1 ч.л. Червен пипер
- 1 ч.л. Чесън на прах
- Пресен пипер
- 1.5 кг пилешки филенца
- 1 к.ч панко
Млечен сос
- 8 с.л кисело мляко
- 3 с.л. майонеза
- 0.5 ч.л. Чесън на прах
- Няколко стръка копър
- Сол на вкус
Салата
- 1 маруля
- 6 репички
- 1 краставица
- 1 голямо авокадо
- 2 ч.л. зехтин
- 1/2 ч.л. Морска сол
- 1 ч.л. Балсамов оцет (или сок от изстискан лимон)
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | В чопър смелете орехите до получаване на трохи (или ги начукайте/нарежете). Изсипете ги в купа и към тях добавете: галета, чесън на прах, червен пипер и 1ч.л. сол. В друга купа разбъркайте яйцата. В трета купа изсипете брашното. Загрейте фурната на 200°. |
||||||||||
2 | Oвкусете филенцата със сол и пипер. Потопете всяко едно филенце последователно в:
Натрошените орехи (трябва равномерно да покрият филенцата) |
||||||||||
3 | Подгответе плоска тава покрита с хартия за печене. Подредете едно по едно покритите с орехи филенца в тавата. Печете около 15 минути докато филенцата придобият златист цвят. |
||||||||||
4 | В малка купичка смесете: киселото мляко и майонезата. Нарежете копъра и добавете половината. Овкусете със сол и пипер на вкус. |
||||||||||
5 | Измийте зеленчуците. Обелете краставицата и отрежете стръкчетата на репичките. Нарежете репичките и краставиците на тънки шайби. Разрежете авокадото на две и с една лъжица издълбайте вътрешността и я нарежете на парченца. |
||||||||||
6 | Подредете едно до друго листата на марулята върху чиния. Върху тях сложете нарязаните краставици, репичките, парченцата авокадо и останалия копър. Овкусете със зехтин, сол и лимон/оцет по желание. Сервирайте заедно с филенцата и соса. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!