Skip to content

Пилешки филенца с орехова коричка

и млечен сос

Може би сме пристрастни, но вкъщи обичаме всякакви ядки. За това сме комбинирали пилешките филенца с любима наша ядка - орехът. Резултата определено не ни разочарова. А като го сервирахме заедно с млечен сос с копър и салата с авокадо, всички си облизаха пръстите.

Време
30 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
яйца

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 2 к.ч. орехи (може да се замести с нормално)
  • 1 1/2 ч.л. морска сол
  • 1 ч.л. Червен пипер
  • 1 ч.л. Чесън на прах
  • Пресен пипер
  • 1.5 кг пилешки филенца
  • 1 к.ч панко

 

Млечен сос

  • 8 с.л кисело мляко
  • 3 с.л. майонеза
  • 0.5 ч.л. Чесън на прах
  • Няколко стръка копър
  • Сол на вкус

 

Салата

  • 1 маруля
  • 6 репички
  • 1 краставица
  • 1 голямо авокадо
  • 2 ч.л. зехтин
  • 1/2 ч.л. Морска сол
  • 1 ч.л. Балсамов оцет (или сок от изстискан лимон)

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

498

Мазнини

26 гр.

Наситени

8 гр.

Захари

11 гр.

Сол

670 мг.

Протеин

47 гр.

Въглехидрати

19 гр.

Фибри

4 гр.

Начин на

Приготвяне

1

В чопър смелете орехите до получаване на трохи (или ги начукайте/нарежете).

Изсипете ги в купа и към тях добавете: галета, чесън на прах, червен пипер и 1ч.л. сол

В друга купа разбъркайте яйцата

В трета купа изсипете брашното

Загрейте фурната на 200°.

2

Oвкусете филенцата със сол и пипер

Потопете всяко едно филенце последователно в: 

  • Разбърканото яйце
  • Брашното
  • Разбърканото яйце

Натрошените орехи (трябва равномерно да покрият филенцата)

3

Подгответе плоска тава покрита с хартия за печене. 

Подредете едно по едно покритите с орехи филенца в тавата. 

Печете около 15 минути докато филенцата придобият златист цвят.

4

В малка купичка смесете: киселото мляко и майонезата. 

Нарежете копъра и добавете половината.  

Овкусете със сол и пипер на вкус.

5

Измийте зеленчуците. 

Обелете краставицата и отрежете стръкчетата на репичките.  

Нарежете репичките и краставиците на тънки шайби. 

Разрежете авокадото на две и с една лъжица издълбайте вътрешността и я нарежете на парченца.

6

Подредете едно до друго листата на марулята върху чиния. 

Върху тях сложете нарязаните краставици, репичките, парченцата авокадо и останалия копър. Овкусете със зехтин, сол и лимон/оцет по желание. 

Сервирайте заедно с филенцата и соса

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.