Skip to content

Салата от карфиол и нар

с авокадо и бадеми

Тази салата е свежа и пълна с фибри и антиоксиданти, идеална е за любителите на здравословното хранене. Готова е за по малко от 15 минути, а ще впечатли всеки, който я опита.

Време
15 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
ядки

Необходими продукти:

Couscous

  • 1 глава карфиол
  • 1 авокадо
  • 1 нар
  • 2/3 ч.ч. бадеми
  • 1 една шепа пресна мента
  • 1 една шепа магданоз
  • 1/2 червен лук

Dressing

  • 4 с.л. зехтин
  • 2 лимонов сок и кора
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. морска сол
  • Черен пипер на вкус

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

356

Мазнини

29 гр.

Наситени

4 гр.

Захари

10 гр.

Сол

1000 мг.

Протеин

7 гр.

Въглехидрати

21 гр.

Фибри

8 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички продукти.

Измийте зеленчуците

Нарежете ментата, магданоза и червеният лук на ситно. 

Пресовайте чесъна

Изтискайте лимона и му настържете кората.

2

Сложете бадемите в малък тиган на средна температура, без никаква мазнина, за около 5 минути. 

Разбърквайте от време на време за да не загорят. 

В малка купичка смесете продуктите за дресинга: зехтина, чесъна, солта, лимоновият сок и кора, пипер на вкус. 

Разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.

3

Смелете карфиола в чопър, докато получи консистенция подобна на кускус. 

Смелете и бадемите в чопъра, за да станат на малки парченца. 

Ако нямате чопър може да ги нарежете и на ръка, просто ще отнеме малко повече време.

4

В дълбока купа сложете: карфиола, дресинга, ментата, бадемите и червеният лук

Разрежете нара на половина и с лъжица започнете да го тупате по обвивката. По този начин плода ще се отдели. 

Ако се наложи си помогнете с ръка, за да успеете да отделите всички зрънца от обвивката.

5

Разбъркайте хубаво всички продукти

Най-накрая добавете авокадото, като предварително го нарежете на кубчета с нож и го отделите от обвивката му с лъжица. 

Разбъркайте и него.

6

Опитайте на сол, пипер и лимон

Сервирайте в дълбоки чинии. 

Насладете се с усмивка на тази лятна салата.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.