Салата от карфиол и нар
с авокадо и бадеми
Тази салата е свежа и пълна с фибри и антиоксиданти, идеална е за любителите на здравословното хранене. Готова е за по малко от 15 минути, а ще впечатли всеки, който я опита.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Couscous
- 1 глава карфиол
- 1 авокадо
- 1 нар
- 2/3 ч.ч. бадеми
- 1 една шепа пресна мента
- 1 една шепа магданоз
- 1/2 червен лук
Dressing
- 4 с.л. зехтин
- 2 лимонов сок и кора
- 2 скилидки чесън
- 2 ч.л. морска сол
- Черен пипер на вкус
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички продукти. Измийте зеленчуците. Нарежете ментата, магданоза и червеният лук на ситно. Пресовайте чесъна. Изтискайте лимона и му настържете кората. |
||||||||||
2 | Сложете бадемите в малък тиган на средна температура, без никаква мазнина, за около 5 минути. Разбърквайте от време на време за да не загорят. В малка купичка смесете продуктите за дресинга: зехтина, чесъна, солта, лимоновият сок и кора, пипер на вкус. Разбъркайте, за да се получи хомогенна смес. |
||||||||||
3 | Смелете карфиола в чопър, докато получи консистенция подобна на кускус. Смелете и бадемите в чопъра, за да станат на малки парченца. Ако нямате чопър може да ги нарежете и на ръка, просто ще отнеме малко повече време. |
||||||||||
4 | В дълбока купа сложете: карфиола, дресинга, ментата, бадемите и червеният лук. Разрежете нара на половина и с лъжица започнете да го тупате по обвивката. По този начин плода ще се отдели. Ако се наложи си помогнете с ръка, за да успеете да отделите всички зрънца от обвивката. |
||||||||||
5 | Разбъркайте хубаво всички продукти. Най-накрая добавете авокадото, като предварително го нарежете на кубчета с нож и го отделите от обвивката му с лъжица. Разбъркайте и него. |
||||||||||
6 | Опитайте на сол, пипер и лимон. Сервирайте в дълбоки чинии. Насладете се с усмивка на тази лятна салата. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!