Skip to content

Супа от тиква

с мащерка и тиквени семки

С вкус на есен и уют. Перфектна рецепта за лека вечеря. Комбинацията на тиква и ябълка я прави специална.

Време
40 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
ядки

Необходими продукти:

  • 1 пакет нарязана тиква
  • 1 лук
  • 2 сладки ябълки
  • 8 чесъна
  • 3 стръка мащерка
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 1 ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. черен пипер
  • ¼ ч.л. индийско орехче
  • ¼ ч.л. Лют червен пипер
  • ½ к.ч. Течна сметана

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

303

Мазнини

18 гр.

Наситени

5 гр.

Захари

16 гр.

Сол

887 мг.

Протеин

3 гр.

Въглехидрати

37 гр.

Фибри

6 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Загрейте фурната на 200°. Нарежете тиквата и ябълката на кубчета.

Обелете лука и го нарежете на средни люспи. Сложете всички зеленчуци, скилидките чесън и мащерката в плитка тава покрита с хартия за печене.

2

Полейте зеленчуците със 1с.л. зехтин и овкусете със 1ч.л. сол и 0.5ч.л. пипер. Печете 30-40 минути до пълно омекване на тиквата. Отронете листенцата на мащерката от стъблото и го отстранете.

Използвайте един от следните методи да направите супата кремообразна:

  • Блендирайте зеленчуците
  • Пасирайте зеленчуците
  • Използвайте преса за картофено пюре.
3

Към кремообразните зеленчуци добавете сметаната, индийското орехче и червения пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Овкусете с сол и пипер и сервирайте с поръсени тиквени семки.  Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.