Супа от тиква
с мащерка и тиквени семки
С вкус на есен и уют. Перфектна рецепта за лека вечеря. Комбинацията на тиква и ябълка я прави специална.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 1 пакет нарязана тиква
- 1 лук
- 2 сладки ябълки
- 8 чесъна
- 3 стръка мащерка
- ¼ ч.ч. зехтин
- 1 ½ ч.л. сол
- ½ ч.л. черен пипер
- ¼ ч.л. индийско орехче
- ¼ ч.л. Лют червен пипер
- ½ к.ч. Течна сметана
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Загрейте фурната на 200°. Нарежете тиквата и ябълката на кубчета. Обелете лука и го нарежете на средни люспи. Сложете всички зеленчуци, скилидките чесън и мащерката в плитка тава покрита с хартия за печене. |
||||||||||
2 | Полейте зеленчуците със 1с.л. зехтин и овкусете със 1ч.л. сол и 0.5ч.л. пипер. Печете 30-40 минути до пълно омекване на тиквата. Отронете листенцата на мащерката от стъблото и го отстранете. Използвайте един от следните методи да направите супата кремообразна:
|
||||||||||
3 | Към кремообразните зеленчуци добавете сметаната, индийското орехче и червения пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Овкусете с сол и пипер и сервирайте с поръсени тиквени семки. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!