Свински пържоли
с гъбен сос
Пробвайте тази рецепта за свински пържоли с ароматен сос от гъби, мащерка, вино и не само. Соса е превъзходен и се комбинира чудесно с хрупкавите картофи с червен пипер на фурна. За свинското е много важно да остане крехко, а къкренето в гъбения сос осигурява точно това. А защо, не го сервирате с чаша вино за разкош?
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- 4 свински пържоли
- 2 с.л. зехтин
- 1ч.л. сол
- пипер
- 6 с.л. масло
- 900 г гъби
- 3 скилидки чесън
- 1 к.ч. Сухо бяло вино
- 1 к.ч. сметана
- 1 с.л. Дижон горчицаа
- 2 с.л. Прясна мащерка
- 1 лимон
- 2 с.л. Див лук
За картофите:
- 4 картофа
- 1 ч.л. Сол
- 0.5 ч.л. Пипер
- 0.5 ч.л. червен пипер
- 1 с.л. зехтин.
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Загрейте фурната на 180°. Измийте зеленчуците. Нарежете гъбите и картофите на тънки филийки. Нарежете чесъна и дивия лук на ситно. Отстранете листенцата мащерка от стръкчетата. |
||||||||||
2 | В плоска правоъгълна тава сложете картофите върху хартия за печене.. Овкусете ги с 1 ч.л. сол, 0.5 ч.л. Пипер, 0.5 ч.л. червен пипер и 1 с.л. зехтин. Печете на загрята фурна за около 15 мин. докато позлатеят и станат хрупкави. |
||||||||||
3 | Хубаво поръсете със сол и пипер пържолите от свете страни. В тиган, на силен огън, сложете 1 ч.л. зехтин. Когато зехтина се загрее сложете пържолите. Гответе по 3 мин. на страна. Повторете при необходимост. Когато пържолите са готови, ги изкарайте в чиния. |
||||||||||
4 | Намалете температурата до среден огън и добавете маслото. Когато маслото се разтопи добавете гъбите, разбърквайте често докато се сготвят добре (около 5-10 мин.). Добавете чесъна и гответе 1 мин. Добавете виното и листенцата от мащерка. |
||||||||||
5 | Докарайте сместа до тихо кипене докато количеството вино се намали наполовина. Намалете температурата до ниска. Добавете сметаната и горчицата и разбъркайте хубаво. |
||||||||||
6 | Върнете пържолите в тигана и ги залейте обилно със соса. Оставете сместа да къкри около 5 минути, за да поемат пържолите от соса. Овкусете със сол и пипер на вкус. Изстискайте сока от лимон и поръсете със див лук. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!