Тайландско пилешко с кокосово мляко
и жасминов ориз
Тайландската кухня винаги залага на леки, уханни ястия пълни с вкусове. Насладете се на това мариновано пилешко в кокосов сос. Ако имате време може да мариновате пилешкото няколко часа преди да започнете да готвите, за да попие от ароматите. Гарнирано с броколи и жасминов ориз - истинско съвършенство. Остава само да си сипете чаша вино и да му се насладите.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 0.4 к.ч. Кокосово мляко от консерва
- 0.2 к.ч. Сок от лайм
- 2 с.л. Настъргана кора от лайм
- 1 с.л. Кафява захар
- 1 с.л. зехтин
- 1 с.л. Кориандър на прах
- 1с.л. кимион
- 0.5 с.л. куркума
- 0.5 ч.л. канела
- 1 с.л. Пресен джинджифил
- 2 скилидки чесън
- сол
- 0.3 к.ч. Кориандър (по желание)
- 4 обезкостени пилешки бутчета
- 1 глава броколи
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Загрейте фурната на 180°. Измийте зеленчуците. Нарежете броколите на малки парченца, като отстраните само връхчетата. Нарежете чесъна на ситно. |
||||||||||
2 | В голяма купа смесете: кокосовото мляко, сока от лайм, настъргана кора от лайм, кафявата захар, зехтина, кориандъра, кимиона, куркумата, канелата, пресният джинджифил, скилидките чесън (нарязани на ситно). Добавете пилето и хубаво го полейте със соса. |
||||||||||
3 | Сложете жасминовият ориз да се вари в малка тенджера в съотношение 1:1.5. След като водата заври намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. Махнете от котлона и оставете да престои така 5-10 минути. |
||||||||||
4 | Нарежете броколите. Сложете хартия за печене върху плоска тава и поставете броколите. Овкусете със сол и пипер и залейте с 1 с.л. зехтин. Печете около 15мин докато омекнат. |
||||||||||
5 | Загрейте дълбок тиган на средна температура. Изсипете пилето заедно със соса в тигана. Задушете за около 15 минути като разбърквате от време на време, докато пилето стане готово. |
||||||||||
6 | Сервирайте тайландското мляно телешко върху канапе от жасминов ориз. Декорирайте всяка порция с листенца босилек. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!