Skip to content

Тайландско пилешко с кокосово мляко

и жасминов ориз

Тайландската кухня винаги залага на леки, уханни ястия пълни с вкусове. Насладете се на това мариновано пилешко в кокосов сос. Ако имате време може да мариновате пилешкото няколко часа преди да започнете да готвите, за да попие от ароматите. Гарнирано с броколи и жасминов ориз - истинско съвършенство. Остава само да си сипете чаша вино и да му се насладите.

Време
25 минути
Трудност
Средна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
няма

Необходими продукти:

  • 0.4 к.ч. Кокосово мляко от консерва
  • 0.2 к.ч. Сок от лайм
  • 2 с.л. Настъргана кора от лайм
  • 1 с.л. Кафява захар
  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. Кориандър на прах
  • 1с.л. кимион
  • 0.5 с.л. куркума
  • 0.5 ч.л. канела
  • 1 с.л. Пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън
  • сол
  • 0.3 к.ч. Кориандър (по желание)
  • 4 обезкостени пилешки бутчета
  • 1 глава броколи

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

404

Мазнини

10 гр.

Наситени

5 гр.

Захари

2 гр.

Сол

171 мг.

Протеин

34 гр.

Въглехидрати

53 гр.

Фибри

3 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Загрейте фурната на 180°.

Измийте зеленчуците. 

Нарежете броколите на малки парченца, като отстраните само връхчетата. 

Нарежете чесъна на ситно.

2

В голяма купа смесете: кокосовото мляко, сока от лайм, настъргана кора от лайм, кафявата захар, зехтина, кориандъра, кимиона, куркумата, канелата, пресният джинджифил, скилидките чесън (нарязани на ситно). 

Добавете пилето и хубаво го полейте със соса.

3

Сложете жасминовият ориз да се вари в малка тенджера в съотношение 1:1.5. 

След като водата заври намалете температурата и оставете да къкри около 20 минути. 

Махнете от котлона и оставете да престои така 5-10 минути.

4

Нарежете броколите

Сложете хартия за печене върху плоска тава и поставете броколите

Овкусете със сол и пипер и залейте с 1 с.л. зехтин

Печете около 15мин докато омекнат. 

5

Загрейте дълбок тиган на средна температура. 

Изсипете пилето заедно със соса в тигана. 

Задушете за около 15 минути като разбърквате от време на време, докато пилето стане готово. 

6

Сервирайте тайландското мляно телешко върху канапе от жасминов ориз

Декорирайте всяка порция с листенца босилек

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.