Такоси с кайма
със салса и гуакамоле
С тази рецепта всеки ден може да е “Тако Вторник”. Класическа и изпитана рецепта за такоси. И най-хубавото е, че е готова за 15 минути.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
- 340 г червена салса
- Сол и пипер на вкус
- 1 ч.л. Чили люспи
- 500 г. кайма
- 6 стръка пресен лук
- 0.5 ч.л. Чесън на прах
- 0.5 ч.л. Червен пипер
- 0.5 ч.л. Риган
- 0.5 ч.л. Кимион
- 18 черупки тако
- Кашкавал (чедър) за сервиране
- Заквасена сметана (по желание) за сервиране
- 2 малки домата
- 1 пакет кориандър
- 4 скилидки чесън
- 2 лайма
- 3 авокадота
- 2 глави лук
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички необходими продукти. Нарежете лайма на четвъртинки. Нарежете пресния лук на ситно. |
||||||||||
2 | Загрейте зехтин в тиган на слаб огън. Добавете каймата и хубаво разбъркайте - докато стане на малки парченца. |
||||||||||
3 | Добавете доматената салса и разбъркайте. Овкусете по желание в допълнение със: сол, пипер, червен пипер, чесън на прах, риган, кимион. Оставете месото да къкри докато сте готови да го сервирате. |
||||||||||
4 | Настържете кашкавал за сервиране. Разрежете авокадото на половинки. С една лъжица отделете месестата част в голяма купа. С вилица или преса за пюре я направете на малки парченца. |
||||||||||
5 | Добавете нарязани на ситно домати, червен лук и чесън. Кориандър се вписва отлично, но не всеки обича. Ако на вас ви харесва го нарежете на ситно и също го добавете. Овкусете със сол (около 1ч.л.) и добавете чили ако обичате люто. Изтискайте лайм на вкус. |
||||||||||
6 | Загрейте черупките от такоси във фурната за 3мин (докато се затоплят). На нас ни най-вкусно като сложим в такото: месото, заквасена сметана, гуакамоле, кашкавал и го поръсим с пресен лук. Направете такото, така че да ви се услади. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!