Skip to content

Такоси с кайма

със салса и гуакамоле

С тази рецепта всеки ден може да е “Тако Вторник”. Класическа и изпитана рецепта за такоси. И най-хубавото е, че е готова за 15 минути.

Време
15 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 6 порции
Алергени
глутен

Необходими продукти:

  • 340 г червена салса
  • Сол и пипер на вкус
  • 1 ч.л. Чили люспи
  • 500 г. кайма
  • 6 стръка пресен лук
  • 0.5 ч.л. Чесън на прах
  • 0.5 ч.л. Червен пипер
  • 0.5 ч.л. Риган
  • 0.5 ч.л. Кимион
  • 18 черупки тако
  • Кашкавал (чедър) за сервиране
  • Заквасена сметана (по желание) за сервиране
  • 2 малки домата
  • 1 пакет кориандър
  • 4 скилидки чесън
  • 2 лайма
  • 3 авокадота
  • 2 глави лук

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

622

Мазнини

30 гр.

Наситени

8 гр.

Захари

6 гр.

Сол

634 мг.

Протеин

28 гр.

Въглехидрати

57 гр.

Фибри

6 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички необходими продукти. Нарежете лайма на четвъртинки. Нарежете пресния лук на ситно.

2

Загрейте зехтин в тиган на слаб огън. Добавете каймата и хубаво разбъркайте - докато стане на малки парченца.

3

Добавете доматената салса и разбъркайте. Овкусете по желание в допълнение със: сол, пипер, червен пипер, чесън на прах, риган, кимион.

Оставете месото да къкри докато сте готови да го сервирате.

4

Настържете кашкавал за сервиране. Разрежете авокадото на половинки.

С една лъжица отделете месестата част в голяма купа. С вилица или преса за пюре я направете на малки парченца.

5

Добавете нарязани на ситно домати, червен лук и чесънКориандър се вписва отлично, но не всеки обича. Ако на вас ви харесва го нарежете на ситно и също го добавете.

Овкусете със сол (около 1ч.л.) и добавете чили ако обичате люто.  Изтискайте лайм на вкус.

6

Загрейте черупките от такоси във фурната за 3мин (докато се затоплят). На нас ни най-вкусно като сложим в такото: месото, заквасена сметана, гуакамоле, кашкавал и го поръсим с пресен лук.

Направете такото, така че да ви се услади. Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.