Тосканска доматена супа
с пармезан
Тосканско супено съвършенство. Лесна, вкусна и бърза за приготвяне супа. Комбинацията на домати, пармезан и сухари прави тази супа любима на малки и големи.
Време
Трудност
Порции
Алергени
Необходими продукти:
Необходими продукти:
- 4 скилидки чесън
- зехтин
- 30g пресен босилек
- 2 x 400г. Консерви с домати
- 270 г. Суха чабата или сухари
- 40 г. пармезан
Хранителна стойност:
за 1 порция
Калории
Мазнини
Наситени
Захари
Сол
Протеин
Въглехидрати
Фибри
Начин на
Приготвяне
1 | Извадете всички продукти. Измийте босилека. |
||||||||||
2 | Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Отстранете листчетата босилек от стъблото и ги сложете в купа със студена вода. |
||||||||||
3 | Загрейте 1с.л. зехтин в среден тиган, добавете чесъна. Хубаво разбъркайте за около 1-2 минути. |
||||||||||
4 | Добавете доматите от консерва. Използвайте консервата за мярка и добавете 2 консерви вода и овкусете със сол и пипер. Изчакайте сместа да заври, като междувременно пасирате доматите с шпатула за пюре. |
||||||||||
5 | Сложете сухарите, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за около 5мин., докато омекнат. Добавете пармезана и отново опитайте на сол и пипер, добавете на вкус. |
||||||||||
6 | Сервирайте в купа, украсена с няколко от листенцата босилек. По-желание добавете 1ч.л. зехтин на всяка купичка и поръсете щедро с пармезан. Насладете се с усмивка. |
||||||||||
Все още няма коментари, бъди първи!