Skip to content

Тосканска доматена супа

с пармезан

Тосканско супено съвършенство. Лесна, вкусна и бърза за приготвяне супа. Комбинацията на домати, пармезан и сухари прави тази супа любима на малки и големи.

Време
25 минути
Трудност
Лесна
Порции
Рецепта за 4 порции
Алергени
глутен

Необходими продукти:

Необходими продукти:  

  • 4 скилидки чесън
  • зехтин
  • 30g пресен босилек
  • 2 x 400г. Консерви с домати
  • 270 г. Суха чабата или сухари
  • 40 г. пармезан

Хранителна стойност:

за 1 порция

Калории

464

Мазнини

27 гр.

Наситени

5 гр.

Захари

10 гр.

Сол

1030 мг.

Протеин

13 гр.

Въглехидрати

4 гр.

Фибри

4 гр.

Начин на

Приготвяне

1

Извадете всички продукти.

Измийте босилека.

2

Обелете чесъна и го нарежете на ситно.  

Отстранете листчетата босилек от стъблото и ги сложете в купа със студена вода.

3

Загрейте 1с.л. зехтин в среден тиган, добавете чесъна

Хубаво разбъркайте за около 1-2 минути.

4

Добавете доматите от консерва

Използвайте консервата за мярка и добавете 2 консерви вода и овкусете със сол и пипер

Изчакайте сместа да заври, като междувременно пасирате доматите с шпатула за пюре.

5

Сложете сухарите, разбъркайте и оставете да къкри на слаб огън за около 5мин., докато омекнат. 

Добавете пармезана и отново опитайте на сол и пипер, добавете на вкус.

6

Сервирайте в купа, украсена с няколко от листенцата босилек. 

По-желание добавете 1ч.л. зехтин на всяка купичка и поръсете щедро с пармезан. 

Насладете се с усмивка.

Все още няма коментари, бъди първи!


Добави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.